Tumbaković: Nismo evropski Brazilci

EURO 2. sep 201919:29 > 19:38
Podeli:
sport klub

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković održao je konferenciju za medije pred utakmicu u okviru kvalifikacija za EURO 2020. protiv Portugalije.

Povezano

Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da ostvarimo rezultat, mi smo u procesu rada ova dva meseca napravio programsku aktivnost za ovaj period, kako bismo ostvarili cilj koji je Savez postavio na početku ovog ciklusa. Sve što možemo da nas, nećemo ostavljati za sutra. Prva je Portugal, druga Luksemburg. Dve potpuno različite utakmice, a moj doživljaj je da ova prva nosi manje opterećenje. Zašto? Zato što je to aktuleni prvak Evrope i osvajač Lige nacija. Imaju kvalitet, potencijal, profesionalnost, borbenost, a na sve to imaju i maestralne pojedince – rekao je Tumbaković.

Ipak, naspram sebe Orlovi će imati najjačeg mogućeg protivnika, aktuelnog šampiona Evrope i pobednika Lige nacija, što goste ipak stavlja u ulogu favorita.

Mi nismo evropski Brazilci, mi smo samo talentovana nacija, koja mora puno da radi da bismo to postali. Pokušaćemo sve da izgradimo stil igre koji će postati prepoznatljiv.