Kojašević za SK: Opravdaću poziv u reprezentaciju

EURO 2. sep 201921:19 > 21:21
Podeli:
FK Sutjeska

Tokom leta, Damir Piksi Kojašević, je odlučio da se vrati u Crnu Goru, da zaduži opremu Sutjeske i da dobrim partijama uradi sve što je u njegovoj moži da zasluži ponovni poziv u državni tim.

Posle odličnih partija Sutjeske i Kojaševića u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope stigao je poziv na adresu Damira Kojaševića i saigrača Branislava Jankovića. Nikšićani su danak platili u domaćem šampionatu gde je umor učinio svoje, pa su na pauzu otišli sa pet bodova manje u odnosu na Budućnost. S druge strane, mogu da se pohvale da u reprezentaciji Crne Gore koju očekuje prijateljski meč sa Mađarskom i meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sa Češkom imaju dva igrača

 „Iluzorno je trošiti reči koliko sam srećan i ponosan zbog poziva u reprezentaciju. Rekao sam kada sam došao u Sutjesku da mi je cilj da u ozbiljnom i kvalitetnom klubu, uz dobre partije, pokušam da ponovo stignem u dres sa državnim grbom. Iskreno, nisam očekivao da će se to desiti tako brzo. Što se učinka u Evropi tiče i partijama koje je prikazala Sutjeska, podatak da smo Branislav Janković i ja pozvani u reprezentaciju dovoljno govori o tome kako smo igrali. Tačno je da imamo minus od pet bodova u odnosu na Budućnost, ali ta prednost je dostižna. Uveren sam u to kao i svi u timu. Pauza je došla u pravom trenutku, spemni ćemo dočekati nastavak sezone, nastaviti sa borbom koja će nas na kraju dovesti do cilja, a to je treća uzastopna titula“, naglasio je Damir Kojašević za Sport Klub i nastavio:

Reprezentacija je san svakog sportiste. Ogromna je čast i privilegija nositi dres sa državnim grbom, ali i velika obaveza. Rekao sam da sam ponosan što sam uspeo da se vratim u reprezentaciju, a u narednom periodu ću uraditi sve što je u mojoj moći da opravdam ukazano poverenje, da se nametnem odgovornim i predanim radom i da ubedim stručni štab da nije pogrešio. Verujem naravno, da ću nastaviti sa dobrim igrama u dresu Sutjeske i da će pozivi u državni tim postati redovni, da ću uspeti da se izborim za mesto standardnog reprezentativca Crne Gore“.

Damir Kojašević će zajedno sa saigračima iz državnog ima imati dva velika iskušenja u narednom periodu. Prvo je na programu već 5. septembra kada je na programu prijateljska utakmica sa Mađarskom, a pet dana kasnije sledi duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Češke.

S obzirom da lidersku poziciju na tabeli dele Engleska i Češka sa šest bodova, da selekcija FS Kosova ima pet, a Crna Gora i Bugarska po dva boda, pobeda se u meču protiv Češke nameće kao imperativ, ukoliko fudbaleri Crne Gore žele, a sigurno je da žele da ostanu u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.