Portugalci se pred meč više plaše sebe nego Srbije

EURO 4. sep 201912:16 > 12:47
Podeli:
Jan Kruger, Getty Images Sport

Iako se mediji u Srbiji bave time kako sačuvati pakleni napad reprezentacije Portugalije u najbitnijoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo oba tima, tamošnji predstavnici sedme sile muče muke drugačijeg tipa.

Portugalski mediji u svojim analizama ističu da reprezentacija Srbije ima kvalitetan tim, ali ne i kvalitetniji od njih. Međutim, njih najviše brine atmosfera u ekipi, za koju mnogi smatraju da je ugrožena zbog Žoao Feliksa. Mladi fudbaler je u žiži, siguran u sebe, spreman da se bori za mesto u timu i po svemu sudeći želi da nasledi Kristijana Ronalda.

S druge strane, za Ronalda kažu da mu je Feliks simpatičan, da želi da mu pomogne na početku karijere, ali da isto tako ne želi nikome da prepusti ulogu glavne zvezde tima, pa ni mladom napadaču Atletika.

Jan Kruger/Getty Images

Reprezentativac Portugalije Ruben Neveš smatra da je pred njegovom ekipom teško gostovanje u beogradu.

„Imaju dosta dobrih igrača, ovo im je veoma jaka generacija. Znamo i da je teško u Beogradu, ali ćemo se nametnuti i kontrolisati igru. Posle dva remija, vreme je da pobeđujemo, a mi smo već zaboravili Ligu nacija. Ne razmišljamo o plej-ofu, ovo je mnogo bitnije“. 

Neveš nije želeo da konetariše odnos Ronalda i Feliksa.

Utakmica između Srbije i Portugalije igra se u subotu od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“.