Santoš: Očekujem da će Srbija napadati

EURO 6. sep 201917:23 > 17:36
Podeli:
Valerio Pennicino/Getty Images

Selektor portugalske fudbalske reprezentacije Fernando Santoš kaže pred meč sa Srbijom da je taj duel veoma važan za obe ekipe.

Na tabeli grupe B Portugalija ima samo dva boda iz dva meča, a Portugalci su odigrali manje utakmica zbog toga što su u junu igrali završnicu Lige Evrope. Prva u grupi je Ukrajina sa 10 bodova iz četiri utakmice, Luksemburg i Srbija imaju četiri boda, Portugal dva a Litvanija jedan. Zbog toga i selektor Fernando Santoš kaže da je predstojeći meč ključan.   

Već smo izgubili u duelima sa Srbijom više bodova u odnosu na glavnog protivnika Ukrajinu, ali to ne znači da će biti nekih većih promena u odnosu na prvu utakmicu na Lužu. Srbija je tada igrala više na kontre, dobro se branila a sutra će probati da pobedi. Igraju kod kuće, očekujem da će više napadati, a mi ćemo probati da se suprotstavimo našim fudbalom verujući u naše šanse za pobedu kojih je mnogo. Takođe svesni smo snage protivnika“, rekao je na konferenciji za medije u Beogradu portugalski selektor Fernando Santoš

Srpski igrači igraju u najboljim šampionatima na svetu, proučili smo njihovu igru i probaćemo da koristimo svoje oružje i nemam sumnje da će naši igrači odgovoriti na najboljem nivou. Sve tri ekipe, Portugal, Srbija i Ukrajina imaju garantovano mesto u baražu ali o tome ne mislimo. Želimo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo kroz grupu, poželjno bi bilo sa prvog mesta“, dodaje Santoš.