Bonući: Ne želim da se izvinim Jermenima

EURO 9. sep 201910:55 > 11:08
Podeli:
Getty Images/Claudio Villa

Reprezentativac Italije Leonardo Bonući rekao je da ne želi da uputi izvinjenje reprezentativcu Jermenije Aleksandru Karapetijanu, kao ni ostatku njegove reprezentacije za svoje ponašanje na njihovoj međusobnoj utakmici.

„Takve situacije se događaju na terenu i ne osećam potrebu da uputim izvinjenje“, rekao je defanzivac novinarima posle pobede nad Finskom, a potom dodao:
„Nisam ni razmišljao o tome da on već ima kartone, samo sam instiktivno odreagovao jer sam prethodno tokom utakmice dobio dva ozbiljna udarca laktom u predeo oko očiju“, rekao je Bonući koji je optužen da je simulirao udarac, kako bi jermenski napadač dobio još jedan karton.

„Žao mi je što se oko te situacija digla prašina jer se sve dogodilo u žaru igre, bez ikakve loše namere. Ja sam oduvek želeo da na najbolji način prezentujem svoju zemlju, za koju sam zabeležio 91 nastup do sada“.

Italija u kvalifikacijama za EURO 2020 ima maksimalan učinak od šest pobeda.

„Roberto Manćini nosi velike zasluge za naše dobre rezultate. Zahvaljujući njemu igramo lep i uzbudljiv fudbal u kome uživamo dok igramo. Iako smo do sada znali samo za pobede, ipak nema opuštanja, moramo da budemo oprezni i nastavimo da radimo“, zaključio je Bonući.