Definitivno: Stefan Savić ne igra protiv Češke

EURO 9. sep 201915:07 > 15:11
Podeli:
Getty images/Giuseppe Bellini

Lekarski tim Crne Gore je uložio maksimum napora, ali nije uspeo da oporavi Stefana Savića, pa će kapiten državog tima propustiti meč protiv Češke koji se igra u utorak sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Za Crnu Goru, duel koji sledi je od vitalnog značaja kada je reč o plasmanu na Evropsko prvenstvo, na prvo veliko takmičenje u istoriji. Pobeda je jedina opcija na tom putu. Izostanak Stefana Savića uz neigranje Stevana Jovetića koji se uspešno oporavlja od teške povrede kolena su ogroman hendikep, ali…

“Stefan Savić se nije oporavio, nije u mogućnosti da nam pomogne u duelu sa Češkom. Neće igrati definitvno. Naravno da mi je žao što Savić neće biti u timu, žao mi je zbog njega jer je imao ogroman motiv, ogromnu želju da bude u timu. Jasno je da će izostanak Savića biti hendikep, da će zahtevati odgovarajuće promene u načinu i sistemu igre, ali cilj ostaje isti. Verujem u momke koje vodim, verujem da možemo da pobedimo Češku”, naglasio je Faruk Hadžibegić.

Meč između Crne Gore i Češke počinje u 20 časova i 45 minuta. Izabranici Faruka Hadžibegića imaju samo dva boda posle četiri odigrana meča, ali imaju priliku da se u naredna dva duela dokopaju drugog mesta. Da bi stigli do pozicije koja vodi na EURO 2020, Crna Gora mora da pobedi Češku, a zatim i selekciju FS Kosova u gostima.