U21: Makedonci se gostili u Podgorici

EURO 10. okt 201919:08 > 19:10
FSCG

Mlada reprezentacija Severne Makedonije pobedila je Crnu Goru u Podgorici sa 2:1, nastavila je borbu za osvajanje drugog mesta i priliku da kroz baraž mečeve stigne do šampionata Evrope.

Što se izabranika Miodrada Vukotića, fudbalera Crne Gore tiče, njihove šanse da stignu do baraža su posle poraza od Kazahstana, Španije i Severne Makedonije, uz pobedu nad Farskim Ostrvima, u domenu teorije.

Početak utakmice nije najavljivao loš kraj po Crnu Goru, jer je domaća selekcija posle sjajne akcije u režiji Nikole Krstovića i Merisa Skenderovića povela sa 1:0. Asistent je bio fudbaler Zvezde, Krstović, a strelac, igrač Nemačke Karl Cajs Jene, Skenderović.

Protiv Severne Makedonije, Crnoj Gori se dogodio isti scenario kao i protiv Kazahstana. Makedonci su krenuli ofanzivnije ka golu Crne Gore i već posle četiri minuta su izjednačili. Gol je postigao Jani Atanasov koji brani boje turskog Bursaspora.

U završnici prvog poluvremena, Atanasov je iskoristio i penal, a ispostavilo se da je to bio i konačan epilog meča. U nastavku, Crna Gora je imala inicijativu, imala je nekoliko prilika da stigne do izjednačenja, ali je odbrana Severne Makedonije uspela da sačuva mrežu i stigne do tri zlata vredna boda.

U grupi 6, Severna Makedonija i Španija imaju šest bodova iz dve odigrane utakmice. Kazahstan ima takoše šest bodova, ali je odigrao četiri meča, isto koliko i Crna Gora koja ima tri boda. Izrael ima tri boda iz jednog meča, a Farska Ostrva su bez bodova.

U narednom kolu, Crna Gora 15. oktobra igra protiv Španije u Podgorici. Ovaj meč je što se Crne Gore tiče biti ili ne biti. Jedino tri boda, ostavljaju izabranike Miodraga Vukotića u igri kada je reč o borbi za drugo mesto u grupi.