Sautgejt: Svejedno bi se pisalo o Sterlingu i Gomezu

EURO 12. nov. 201918:47 > 19:01
Podeli:
Jan Kruger/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt govorio je o sukobu Sterlinga i Gomeza i otkrio zbog čega je celu priču otvorio za javnost.

Povezano

Epilog tog incidenta je javno kažnjavanje Sterlinga odstranjivanjem iz tima. Sautgejtu je od pojedinih ljudi iz sveta fudbala, pre svih Rija Ferdinanda, zamereno što je čitav incident izbacio u javnost.

Kad doneseš ovakvu odluku znaš da će se ona pojaviti u javnosti u sredu ili četvrtak najkasnije, a radije bih da sada pričamo o tome nego na dan utakmice. Radim sa vrlo mladim timom, a u sportu smo u kojem su emocije vrlo jake. Mi smo tim, a naš tim privlači veliku pažnju javnosti i toga moramo da budemo svesni. To je realnost, da smo u klubu ovakve stvari ne bi isplivale u javnost. Rahim je sinoć objasnio da su ga emocije savladale. Pošteno bi bilo reći da Džoa nisu. Ovake stvari se dešavaju u fudbalu – rekao je Sautgejt.

Engleska već u duelu sa Crnom Gorom na Vembliju u četvrtak ima šansu da pobedom izbori plasman na EURO 2020. Taj meč na programu je u četvrtak od 20:45.