U17: Irska pobedila CG, ali nada još postoji

EURO 15. nov. 201923:14 > 23:17
Podeli:
FSCG

Fudbaleri Crne Gore, igrači do 17 godina poraženi su od Republike Irske sa 3:1, ali i pored drugog poraza u nizu mogu u drugu fazu kvalifikacija za EP.

Naime, u prvom kolu turnira koji se igra u Irskoj, Crna Gora je poražena od Izraela sa 1:0, a Irska je pobedila Andoru sa 6:0. Dva dana kasnije, Andora je napravila iznenađenje i pobedila Izrael sa 1:0, dok je Irska pobedom nad Crnom Gorom obezbedila mesto u drugom krugu kvalifikacija.

Irska ima šest bodova, Izrael tri, koliko je prikupila i Andora, a Crna Gora je bez bodova. U poslednjem kolu Irska igra protiv Izraela, a Crna Gora protiv Andore. Crna Gora ima gol raziliku 1:4, a Izrael 1:1. U slučaju da Irska pobedi Izrael, a Crna Gora savlada Andoru, može se desiti da se generacija U17 nađe u drugoj fazi kvalifikacija za šampionat Evrope.

Protiv Irske, Crna Gora je odigrala dobro u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 0:0. U nastavku domaćin je poveo golom Bena Mekormaka u 57. minutu, a Crna Gora izjednačila 60 sekundi kasnije.

Strelac je bio Ognjen Bakić. U samoj završnici više koncentracije i snage su imali Irci koji su postigli dva gola u režiji Bena Mekormaka i Anselma Meknultija za konačnih 3:1.

Odlučujuće utakmice za plasman u drugu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada je turnir u Republici Irskoj u pitanju, na programu su 18. novembra.