"To dobijete kada ste prvi u grupi u kvalifikacijama"

EURO 30. nov 201922:15 > 22:17
Podeli:
Getty Image/ Dean Mouhtaropoulos

Selektor Nemačke Joakim Lev i odgovorni u Fudbalskom savezu Nemačke istakli su posle žreba za Evropsko prvenstvo 2020. da je grupa u kojoj su se našli izuzetno teška, ali da se raduju izazovu.

Nekadašnji kapiten Filip Lam nije bio srećne ruke prilikom izvlačenja, te je svoj nacionalni tim svrstao u istu grupu sa Francuskom i Portugalijom, što je selektor Lev u šaljivom maniru prokomentarisao rečima:

Povezano

Filipe, treba da ti damo otkaz u Savezu“, prokomentarisao je Lev, a potom je dodao:

Izuzetno jaka grupa, to je jasno. Ali, to će igračima, navijačima i nama, trenerima, dati veliku motivaciju. Fudbal živi od takvih mečeva. Zbog toga mislim da možemo da se radujemo. Verovatno najteža grupa. Svako će morati da igra na granici svojih mogućnosti da bi ušao u eliminacionu fazu. To dobijete kada budete prvi u grupi u kvalifikacijama“.

Predsednik Fudbalskog saveta Nemačke Fric Keler veruje da njegov tim očekuje ozbiljan posao.

Ovi mečevi će uzrokovati fudbalsku groznicu u Nemačkoj. Veoma teška grupa. Sigurno nećemo biti favoriti. Zapao nam je najteži zadatak. To će za našu mladu ekipu biti veliki izazov. Nadam se da će nam prednost domaćeg terena dati potreban zalet“, istakao je Keler.

Nemci će za Evropsko prvenstvo početi da se pripremaju krajem maja u austrijskom Zefeldu. Prijateljska utakmica sa Švajcarskom u Bazelu već je dogovorena, a uskoro će biti saopšteno sa kojom još reprezentacijom će Nemačka u okviru priprema odmeriti snage.