Lev: Naša je dužnost da čuvamo živote

EURO 17. mar 202023:12 > 23:13
Podeli:
Getty Image/ Dean Mouhtaropoulos

Selektor nemačke reprezentacije Joahim Lev pozdravio je odluku UEFA da Evropsko prvenstvo odloži za 2021. godinu, usled krize izazvane koronavirusom.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija je zbog pandemije virusa Covid-19 Evropski šampionat ponovo zakazala za narednu godinu, i to od 11. juna do 11. jula. Turnir će biti održan u 12 gradova.

Povezano

Svi mi moramo da čuvamo zdravlje i živote ljudi, to se podrazumeva i u fudbalu. Zbog toga je veoma važno i bez alternative da se prvenstvo odloži“, istakao je Lev u utorak.

Moji igrači su se radovali da igraju na EP ovog leta jer su se izborili za tu mogućnost. Svaki igrač živi za velike mečeve i velike turnire, koji raduju jednu zemlju, ili ceo kontinent. A, kada je u pitanju Svetsko prvestvo – i ceo svet“.

UEFA je spomenutu odluku donela zajedno za Međunarodnom federacijom fudbalskih asocijacija FIFA, koja je narednog leta trebalo da održi premijeru Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu u novom formatu. Na tom turniru treba da učestvuju 24 ekipe, od kojih je osam trebalo da bude iz Evrope, ali izgleda da će u novonastaloj situaciji UEFA na Klupski šampionat poslati više ekipa nego što je isprva bilo planirano.