Manćini: Italija će izgledati drugačije 2021. godine

EURO 22. mar. 202014:04 > 14:18
Podeli:
Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Richard Mille

Zbog pandemije virusa korona odloženo je Evropsko prvenstvo u fudbalu koje je trebalo da se odigra 2020. godine. Italijanski selektor Roberto Manćini zato najavljuje da će njegova ekipa izgledati drugačije na leto 2021. godine.

Italijanski sastav bi u 2021. godini mogao da ima mnogo više mladih igrača. Tako se očekuje da Italija ima još intenzivniju smenu generacija i ekipu će predvoditi mladi poput Nikola Zaniola, Federika Kijeze, Emersona Palmijerija…

Jasno je da imati igrača sa jedinstvenim karakteristikama kakav je Nikolo Zaniolo je važno, a imamo i mnoge mlade igrače koji su već u timu i biće još iskusniji sledećeg leta. Ukoliko bi Federiko Kijeza prešao u veći klub, igrao na međunarodnoj sceni što bi ubrzalo proces sazrevanja. Rekao sam njegovom ocu, Federiko mora da igra sa enruzijazmom. Tu je Domeniko Berardi koji treba da bude zvezda, ali mu je tek 25 godina i može da raste u budućnosti„, rekao je selektor Roberto Manćini.

Povezano

 Manćini dodaje da želi da vidi i dobre partije Manuela Lokatelija iz Sasuola, Adama Mazine i Emersona Palmijerija koji nisu igrali dovoljno u Engleskoj za Votford i Čelsi i selektor im preporučuje povratak u Italiju. Sa druge strane Manćini i dalje veruje u Andreu Belotija i Ćira Imobilea.

Beloti je uvek radio kao ludak, možda i previše. Torino ima problema ove sezone, ali je Beloti uvek davao svoj doprinos. Galo i Ćire Imobile će definitivno biti predvodnici, dok ću definitivno razmotriti i da pozovem Frančeska Kaputa ako ponovi sezonu u Sasuolu„, dodao je Manćini koji očekuje da i drugi timovi za EURO razvijaju svoje talente u narednih 12 meseci.

Očekujem da EURO bude veoma kvalitetan. Probaćemo da osvojimo titulu. Ne mogu da dočekam da stojim pred klupom i da čujem himnu. Posle svega što naša zemlja prolazi, biće to senzacija„.