Očevim putem: Gogić zahvalan što je debitovao za Kipar

EURO 8. okt. 202018:23 > 18:35
Podeli:
Ian MacNicol/Getty Images

Aleksandar, sin nekadašnjeg fudbalera iz Niša, kasnije trenera Crvene zvezde Siniše Gogića, prvi put je zaigrao za A reprezentaciju Kipra u prijateljskom meču sa Češkom u sredu u Nikoziji.

Česi su u sredu u Nikoziji pobedili Kipar 2:1, a Aleks Gogić je za domaću selekciju igrao u prvom poluvremenu.

Trebalo je Gogić da debituje za najbolju selekciju Kipra još prošlog meseca, dobio je tada poziv selektora, ali je u međuvremenu bio pozitivan na Covid-19, pa je debi odložen za početak oktobra i duel sa Česima. 

Zahvalan sam što sam debitovao za Kipar„, napisao je Aleksandar Gogić na svom Tviter nalogu.

Aleksandar Gogić je rođen upravo u Nikoziji pre 26 godina. Igrao je za mlađe selekcije Kipra i debijem za A reprezentaciju krenuo očevim stopama. Njegov otac Siniša bio je svojevremeno jedan od najboljih fudbalera na Kipru.

Povezano

Siniša je iz Niša, nekad je igrao za Radnički, kasnije beogradski Rad, ali je najdublji trag kao fudbaler ostavio na Kipru (APOEL, Anortozis, Olimpijakos Nikozija) i Grčkoj gde je igrao za slavni Olimpijakos. Za reprezentaciju Kipra igrao je od 1994. do 1999, ukupno 37 utakmica i postigao osam golova. 

I kao trener uglavnom je radio u Grčkoj i na Kipru, a od 2008. do 2009. godine sedeo je na klupi Crvene zvezde, prvo kao asistent Čedomira Janevskog, kasnije i kao prvi trener. Pre šest godina bio je trener i kruševačkog Napretka.

Njegov sin Aleksandar Gogić karijeru je počeo u mlađim kategorijama Olimpijakosa, gde je njegov otac radio kao trener. Kasnije je otišao u Veliku Britaniju, trenirao jedno vreme u Svonsiju, da bi profesionalnu karijeru započeo 2017. u Škotskoj. Prvo je igrao za Hamilton Akademikal, a danas je u Hibernijanu iz Eginburga.