Robertson: U Srbiju ćemo doći puni samopouzdanja

EURO 9. okt. 202019:21 > 19:23
Podeli:
Ian MacNicol/Getty Images

Kapiten Škotske Endi Robertson rekao je posle pobede protiv Izraela da će njegov tim u Srbiju dopotovati sa mnogo samopouzdanja i spreman za borbu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Škotska je boljim izvođenjem penala u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo eliminisala Izrael i biće rival Srbiji u direktnoj borbi za mesto na šampionatu starog kontinenta.

„Znali smo da neće biti lako, igrali smo sa njima toliko dugo da smo znali da će sreća da odluči… Uložili smo veliki trud u prvih 60-70 minuta, a onda smo malo počeli da popuštamo, što ja za nas bilo baš frustrirajuće, posebno u poslednjih 15 minuta kada su oni imali loptu i napadali. Mi smo čekali taj jedan prekid i na kraju pogodili smo okvir gola na kraju produžetka i otišli u penale. Ali, verovalo smo da će Maršal da nas sačuva i odbrani taj jedan penal, a mi smo vežbali penale cele nedelje i srećno po nas – to smo odradili savršeno, tako da smo uspešno obavili posao“, rekao je Endi Robertson posle utakmice.

„Znali smo da nas u finalu čeka težak protivnik ko god da prođe. Ali, to je finale i svašta može da se desi. Idemo u Srbiju puni samopouzdanja i vere, ali čeka nas dug put do tog meča. Prvo još dve utakmice u Ligi nacija, pa utakmice u klubovima, i nadamo se da ćemo biti kompletni za finale, da će svi biti zdravi, pošto će nam biti potrebna kompletna ekipa“, dodao je on.

Srbija dočekuje Škotsku 12. novembra u Beogradu. Prenos će biti na kanalu Nova S.