Spajić za SK: Pečat protiv Škotske, možemo, moramo

EURO 10. nov. 202011:05 > 11:09
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Povratak u reprezentativno gnezdo...Sreća, zadovoljstvo, sjaj u očima Uroša Spajića, defanzivca Fejenorda...

Zemlja Srbija. Njen dres. Svetinja“, naglašava Spajić ( iz Krasnodara pozajmljen holandskom velikanu do juna 2021. godine) u razgovoru za Sport Klub.

Utakmica nad utakmicama, finalni baraž u Beogradu, 12.novembra?

Škotska? Rival za respekt, ulog ogroman, Evropsko prvenstvo, šansa da Srbija poveže dva velika takmičenja. Ispit generacije, spremne da ono što je započela u Oslu, završi u istom, pobedničkom stilu, na stadionu Crvene zvezde. Hoćemo, možemo, moramo!

Komentatori često govore da Škoti nemaju individualce za prevagu, imali, nemali, oni su u seriji pobeda?

Ozbiljno upozorenje. Kao takvo je i shvaćeno. Da se mi. ipak, okrenemo nama, od nas zavisi. Mi smo Srbija, ekipa koja je nedavno plenila, blistala na severu Evrope… Ćas. Fudbalski obrazac.I, ono što posebno hrabri : srpska reprezentacija se uspravila u sudaru sa selekcijom, koja se diči jednim od najuverljivijih svetskih napadača, nadjačala pritisak baraža, pokazala i dokazala da s pravom reflektuje na ulaznicu za finalni turnir EP. U četvrtak bi trebalo da stavi pečat. I staviće, siguran sam!

Sad malo i o vama, lično, dobijate pohvale u Holandiji?

Snašao sam se, prilagodio novoj ekipi, novim uslovima i novoj ligi. Hvala Bogu što sam zdrav, što više nemam problema s povredama, koje su me ranije pratile u Krasnodaru, kao nov sam. Fejenord je u vrhu Eredivizije, očekujem i da prezimi u Ligi Evrope…Uglavnom, pobeda nad CSKA u prošloj rundi je totalno zakomplikovala stanje u našoj grupi, niko siguran, niko otpisan, zagrebački Dinamo je lider, bod ispred Fejenorda i Volfsbergera, dok Moskovljani zaostaju tri koraka“, otkrio je Spajić za SK i okrenuo se reprezentativnim obavezama.

Logično. Sve u svoje vreme. Srbija je život. Sad.