Klark vidi heroja Grifitsa u BG, Mekliš hvali Sergeja

EURO 11. nov. 202016:19 > 17:13
Podeli:
Ian MacNicol/Getty Images

Pričaju i aktuelni i bivši selektor škotske repezentacije, a šta pričaju... Kad je u Glazgovu 'most' zvani Miodrag Krivokapić, onda bez brige.

Od Krivog ćemo čuti i zabeležiti najvažnije, ne samo šta su rekli Stiv Klark i Aleks Mekliš, već i šta su izjavili Dušan Tadić i
Gordan Petrić za ostrvske medije, biće mesta i za osvrt komentatora Bilija Doca…

Povezano

Klark u jednoj rečenici: ‘Grifits bi mogao da uđe sa klupe i postane heroj Škotske’“, otkriva Krivokapić za Sport Klub.

Mekliš?

Hvali Sergeja Milinkovića-Savića, sarađivali su u belgijskom Genku, kaže za srpskog reprezentativca da igra u životnoj formi, ne zaboravlja ni Aleksandra Mitrovića. Ne može da stane u hvaljenju, sipa komplimente i na račun sadašnjeg šefa državnog tima, svog naslednika Klarka, ističući kako je pogodio što je Mektominiju, vezisti Mančester Junajteda, promenio poziciju u reprezentaciji, poverivši mu mesto u poslednjoj liniji. I naglašava: ‘Sad ili nikad!’ Za Škote.“

U priču se uključio i Bili Doc, komentator BBC?

Bili je sastavio tim Škotske, uvrstio Kristija umesto povređenog Frejzera, poređao imena jedanaestorice za meč u Beogradu: Maršal, O Donel, Mektomini, Galaher, Tirni, Robertson, Džak, Mekgregor, Mekgin, Kristi, Dajks.

Mala promena u odnosu na ono što ste vi najvaljivali?

REUTERS/Ints Kalnins

I dalje ne verujem da će Tirni da počne, on je levi bek kao i kapiten Robertson, nekako se ne uklapa da zaigra na mestu centarhalfa i nosi sa Aleksandrom Mitrovićem… Otud, ne menjam prognozu, Makena je jak u vazduhu, bolje bi se snašao u čuvanju srpskog golgetera. A, opet, nije svejedno selektoru Klarku. Ukoliko Škotska izgubi utakmicu – siguran sam da će da izgubi – ovdašnja javnost bi ga razapela zašto nije od prvog minuta pružio šansu Tirniju, fudbaleru od 25 miliona funti.

Oglasili su se i Dušan Tadić i Gordan Petrić?

„Srpski maestro je govorio za Skaj sport, a Dejli rekord preneo da izuzetno poštuje Škotsku i da se, zbog činjenice da se igra samo jedna utakmica, nikad ne zna ko će da se raduje, umešao je i procente, 50:50, poželevši da Srbija bude na nivou duela sa Norveškom. Registrovan je i Gordan Petrić, bivši defanzivac Dandi junajteda, Hartsa i Glazgov rendžersa. Gordan je je udario kontru optimističnom Robertsonu, rekavši da Robertson jeste među najboljim bekovima u Evropi, ali da sa mesta na kojem se nalazi u reprezentaciji ne može bitno da utiče na rezultat, da ne može da promeni tok utakmice, da Škotska nema šta da traži protiv kvalitetnije Srbije.

Hvala Krivokapiću. Valjda su dobro procenili i on, i Petrić. Napred naši!