Tumbaković pred Škotsku: Meč karijere, nemam dilema

EURO 11. nov 202018:17 > 18:17
fss.rs

Selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da je utakmica protiv Škotske u finalu baraža za Evropsko prvenstvo 'najveća koju je vodio u karijeri'.

Srbija u četvrtak dočekuje Škotsku. Pobeda na domaćem terenu donela bi Orlovima plasman na Evropsko prvenstvo – prvi put posle 20 godina.

Upitan da li reprezentativci osećaju podršku navijača, selektor je rekao:

„Na prvom predstavljanju sam rekao da želim da narod približim reprezentaciji i reprezentaciju bliže narodu. Mnogo bi nam to značilo, njihova podrška“.

Tumbaković je otkrio i da su Kolarov, Kostić, Rajković i Ristić spremni za meč. Na pitanje da li ima dilemu oko startne postave, rekao je:

Povezano

„Nema dilema“.

Zadovoljan je prvi trener srpskog tima i što je Nikola Milenković u Beogradu.

„Nikola je standardan igrač reprezentacije otkada sam došao. Uvek je bio tu. Velika je podrška i vrlo mi je drago, pao mi je kamen sa srca kada sam ga video u timu“.

Istakao je Tumbaković da ima više igrača koji bi mogli da reše meč.

„Ne znam da li imamo tajnog aduta, ali u našem timu imaju igrači koji u datim trenutku mogu da rezultiraju. Mitrović nije naš jedini igrač koji postiže golove. Imamo grupu igrača koji u svakom momentu koji može da da gol. Nisu to tajnu aduti, već koje protivnički selektor prepoznaje.“

Na pitanje da li je duel sa Škotskom najveća utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri, selektor je odgovorio:

„U mojim godinama verovatno jeste. Ali kod nas je svaka naredna, a ova ima dimenziju i ispada da je najvažnija. Imao sam puno utakmica, ali ovog momenta se nameće da je ovo moja najvažnija utakmica u karijeri“.

Tumbaković nije želeo da otkrije šta će reći igračima pred izlazak na teren.

Meč između Srbije i Škotske na programu je u četvrtak od 20.45 uz prenos na televiziji Nova S.