Poznat sastav grupa, gde će se igrati EURO?

EURO 12. nov. 202023:34 > 23:38
Podeli:
Linnea Rheborg/Getty Images

Posle odigranih finalnih mečeva baraža, poznata su imena svih 24 učesnika 16. Evropskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano sledećeg leta.

Poslednje vize izborile su reprezentzacije Severne Makedonije, Škotske, Mađarske i Slovačke, koje su odavno znale u kojim će grupama biti raspoređene u slučaju plasmana na EURO 2020.

Škotska je u Beogradu bila bolja od Srbije i takmičiće se u izuzetno atraktivnoj grupi D zajedno sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom, dok će Severna Makedonija u debitantskom učešću na šampionatima Evrope biti u grupi C sa Holandijom, Ukrajinom i Austrijom.

Kontinentalno prvenstvo je trebalo da bude održano od 11. juna do 11. jula u 12 država, ali je zbog pandemije odloženo za 2021. godinu.

Domaćini šampionata su Engleska (London), Nemačka (Minhen), Italija (Rim), Azerbejdžan (Baku), Rusija (Sankt Peterburg), Mađarska (Budimpešta), Rumunija (Bukurešt), Holandija (Amsterdam), Španija (Bilbao), Škotska (Glazgov), Irska (Dablin) i Danska (Kopenhagen), mada se sve glasnije priča da bi EURO zbog aktuelne pandemije koronavirusa mogao da bude održan u jednoj državi. Spekuliše se o Rusiji…

Titulu brani selekcija Portugala koja je 2016. u finalu u Parizu savladala Francusku 1:0 golom Edera u 109. minutu.

Grupa A

Turska
Italija
Vels
Švajcarska

Grupa B

Dasnska
Finska
Belgija
Rusija

Grupa C

Holandija
Ukrajina
Austrija
S. Makedonija

Grupa D

Engleska
Hrvatska
Škotska
Češka

Grupa E

Španija
Švedska
Poljska
Slovačka

Grupa F

Portugal
Francuska
Nemačka
Mađarska