Tumbaković: Ni ja nisam uspeo da ih prepoznam!

EURO 13. nov. 20200:10 > 0:11
Podeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Selektor srpske reprezentacije Ljubiša Tumbaković istakao je posle poraza od Škotske 5:4 (1:1) da ekipa nije sprovela u delo ono što je bilo dogovoreno.

Škoti su od prvog momenta napadali, ali to za selektora ne predstavlja veliko iznenađenje.

Povezano

Pre je u pitanju neka naša smušena igra od početka. To nije bilo dogovoreno, ni planirano. Ispalo je kao da su nas iznenadili. Nisu nas iznenadili. Kada smo uspostavili igru i kada smo se dogovorili na poluvremenu da to bude malo ubedljivije, odnos snaga na terenu je bio malo drugačiji. Došli smo do rezultata koji nas je prebacio u nastavak. Jednostavno, nismo imali snage a ni sreće da rezultiramo, a penal je čista sreća. Videli ste i sami. Škoti su u prethodnih kvalifikacijama protiv Izraela dali svih pet, a Izrael je promašio jedan. Sada se to ponovilo. Kada jedna ekipa dozvoli sebi da dođe do penala, onda tu ništa nije sigurno“, istakao je Tumbaković.

Na konstataciju da je utisak da je Srbija počela da igra tek od 80. minuta selektor je kazao:

Jednostavno potpuno smušen početak jedne utakmice gde ja nisam mogao da ih prepoznam. Ništa od onoga što je bilo dogovoreno nije ispoštovano. Kada počneš da igraš, onda je već kasno, kada moraš da juriš rezultat. Da smo mi uspostavili igru, da smo mi bili ti koji su vodili utakmicu i koji smo napadali… A mi to nismo učinili i dali smo mogućnost da se razigra protivnička ekipa. Kada se razigra, dođe do prednosti i onda je teško juriti rezultat. Nažalost nismo uspeli da ostvarimo ono što čekamo već 20 godina. Moraćemo da sačekamo neku drugu priliku“.

Na pitanje koliko će biti teško spremiti se za nedelju i duel sa Mađarskom u Ligi nacija, 68-godišnjak je rekao:

To je sve sastavni deo posla kojim se bave ovi momci, pa i ja. Mnogo smo očekivali, veliki je bio ulog, kao i odgovornost. Nismo uspeli da odgovorimo na zahteve koji su bili pred nama. Idemo dalje, sutra je novi dan“.