Dalić: Škotska me iznenadila, čestitam Makedoniji

EURO 13. nov. 202011:21
Podeli:
Foto: Reuters, Antonio Bronic

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić istakao je da ga je prijatno iznenadila igra Škotske u duelu sa Srbijom.

Reprezentacija Škotske plasirala se na Evropsko prvenstvo pobedom protiv Srbije posle penala, te će se pridružiti Hrvatskoj, Engleskoj i Češkoj u grupi D.

Utakmicu u Beogradu pratio je i selektor Hrvatske.

Povezano

„Videli smo očekivano neizvesnu, izjednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obe reprezentacije. Razumljivo je što nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika. Škotska me prijatno iznenadila u većem delu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su da su i taktički kvalitetna ekipa. U drugom delu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, ali su uspeli da dođu do jedanaesteraca i tako izbore EURO, što je veliki uspeh za Škotsku. Neće nam biti lako da igramo dve utakmice u gostima. Sa Škotskom nemamo sjajnu tradiciju, ali sve to ne menja naš cilj – dolazimo na EURO kao svetski vicešampioni i želimo da prođemo grupu“, rekao je Dalić.

Kroz baraž su mesto na kontinentalnom šampionatu izborile i Severna Makedonija, Mađarska i Slovačka.

„Vredi primetiti da su Slovačka i Mađarska izborile EURO, pa će četiri ekipe iz naše grupe biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti grupe u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Severnoj Makedoniji na istorijskom uspehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsetile da je EURO blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, no pre toga imamo i druge važne izazove“, dodao je Dalić.