Mateus: Vratite Milera, Humelsa i Boatenga, ne Gecea

EURO 13. nov. 202015:43 > 15:45
Podeli:
Getty Image/Pool / Pool

Pošto je selektor nemačke reprezentacije Joahim Lev otvorio vrata za povratak Marija Gecea u reprezentaciju, u Nemačkoj se o tome intenzivno diskutuje, a Lotar Mateus smatra da 28-godišnjak ne bi bio potrebno rešenje.

Matthias Kern / Stringer

Veoma se radujem što je Mario u Ajndhovenu pronašao ono što mu odgovara – što se dobro oseća i ponovo beleži rezultate. Jednostavno je lepo to videti“, istakao je Mateus u svojoj kolumni i dodao:

Mislim da Lev nema najveće probleme u napadu, a da Mariju u suštini nedostaje tempo, zbog čega ga ne vidim kao pojačanje nacionalnom timu. Ipak, ne želim da isključim mogućnost njegovog povratka jer Lev može da uradi sve, a trener je koji stoji uz igrače kojima duguje velike uspehe. Mario pripada toj kategoriji zbog pobedničkog pogotka na finalu Svetskog prvenstva 2014.

Istovremeno, nekadašnji trener Partizana zalaže se za povratak tri isključena igrača – Tomasa Milera, Matsa Humelsa i Žeroma Boatenga.

Najbolji treba da igraju za Nemačku. Ako Lev i njegov tim do marta žele da zabeleže ubedljivije igre nego u poslednjim mesecima, moći ćemo opuštenije da dočekamo Evropsko prvenstvo. Ako, pak, ne bude napretka, pa izostanu i rezultati, pritisak će biti mnogo veći i potreba za Milerom, Humelsom i Boatengom neće moći da bude ućutkana“.