Kokeza: Krivi smo svi

EURO 13. nov. 202016:14 > 16:18
Podeli:
Fudbalski savez Srbije

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dan nakon poraza Orlova od Škotske kaže da su krvi svi.

Neće Srbija otići ni na ovo Evropsko prvenstvo iako je za plasman imala dve prilike – prvo kvalifikacije, a zatim i baraž kroz Ligu nacija. Već posle meča svi su počeli da traže krivce, a predsednik Fudbalskog saveza Srbije kaže da su krivi svi.

„Verovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno posle utakmice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo saveza, stručni štab, igrači. Ostaje nam da završimo takmičenje u Ligi nacija, pred nama su utakmice protiv Mađarske i Rusije. Posle toga sledi kompletna analiza ostvarenih rezultata i učinjenog u minulom periodu“, rekao je Kokeza u izjavi za agenciju Tanjug.

Povezano

Kokeza je rekao da će nekih odluka možda biti već krajem godine:

„Izvršni odbor FSS je 25. novembra. Skupština je zakazana za 20. decembar i tada će biti donete odluke koje su u najboljem interesu srpskog fudbala. Sledeće godine počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo za koje moramo da budemo spremni. Očigledno spremniji nego što smo bili za kvalifikacije za evropski šampionat“.

U svojoj izjavi Kokeza je stao u odbranu Aleksandra Mitrovića koji je jedini bio neprecizan u penal seriji:

„Mitrović je momak i profesionalac kome ne možete da pronađete manu. Uvek je bio tu za svoju zemlju i za svoju reprezentaciju. Slobodno mogu da kažem da smo se u dobroj meri zahvaljujući njemu i našli u situaciji da se sinoć borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Mitrović je jedan od lidera ovog tima, biće tu još mnogo godina i zbog svega što je do sada uradio za nacionalni tim možemo samo da mu kažemo hvala. A što se tiče penala koji sinoć nije iskoristio siguran sam da je hteo najbolje. Kao što i uvek želi. Ponekad se dogodi ono čemu smo se najmanje nadali“, zaključio je Kokeza.