Jovetić nosio Crnu Goru do B divizije Lige nacija

EURO 17. nov. 202022:43 > 22:46
Podeli:
Stevan Jovetić

Fudbaleri Crne Gore pobedili su Kipar u meču odluke sa 4:0, ostvarili su primarni cilj sa početka takmičenja, pa će naredne godine igrati u B diviziji Lige nacija.

Stevan Jovetić koji je bio centralna figura meča i saigrači, maksimalno su iskoristili poklon koji su dobili u minuloj rundi, kada je upravo Kipar pobedio Luksemburg, pa je i bod protiv Azerbejdžana bio dovoljan da Crna Gora sama odlučuje o svojoj sudbini.

Izabranici Faruka Hadžibegića nisu dobro počeli meč protiv Kipra, koji je silno motivisan došao u Podgoricu sa namerom da posle pobede nad Luksemburgom, pobedi i Crnu Goru kako bi izbegao selidbu u D diviziju Lige nacija.

Povezano

Kiprani su u prvih desetak minuta dva puta ozbiljno pripretili Milanu Mijatoviću, ali je golman Crne Gore uspeo da dobije duele sa Adronikosom Kukilisom.

U tom trenutku, usledila je furiozna igra Crnogoraca koji su za 15 minuta postigli tri gola, rešili pitanje pobednika i obezbedili plasman u B diviziju Lige nacija.

Mrežu Kiprana je prvi zatresao Stevan Jovetić na asistenciju Marka Vukčevića. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Stefan Mugoša je imao priliku da duplira prednost, nije uspeo u tome, ali nedugo zatim jeste Aleksandar Boljević.

Kontru je otvorio Jovetić, nastavio Sead Hakšabanović, a odličnu akciju materijalizovao Aleksandar Boljević. Nije se dugo čekalo na treći gol. 

Ovoga puta, maestralnu asistenciju Stevana Jovetića u kapitalnih 3:0 je pretvorio Aleksandar Boljević, napadač Standarda iz Liježa.

Ovim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a atmosfera u svlačionici Crne Gore je bez ikakve dileme bila fenomenalna, jer su puleni Faruka Hadžibegića bili na pragu plasmana u viši rang Lige nacija.

Naravno, bilo je jasno da Crna Gora u nastavku meča mora da nastavi sa ozbiljnom igrom, da mora da kontroliše dešavanja na terenu, jer se čuda i preokreti u fudbalu dešavaju. Međutim, ne i ovoga puta.

Izabranici Faruka Hadžibegića zatvorili su sve prilaze svom golu, sredinom drugog dela, kolosalnu priliku je na asistencije Jovetića imao Stefan Mugoša, ali je bio neprecizan. Samo 60 sekundi kasnije, Stefan Mugoša je izašao sam ispred golmana Kipra, a zatim mirno dobio duel jedan na jedan za 4:0.

Do kraja meča, obe ekipe su jedva čekale da se meč završi. Fudbaleri Kipra kako bi se vratili kući, a fudbaleri Crne Gore kako bi proslavili zaista veliki uspeh. U drugom meču grupe, Luksemburg koji ima za čim da žali jer je uoči poslednje dve runde kontrolisao dešavanja u grupi i Azerbejdžan su odigrali nerešeno 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore