Haman: Lev je tvrdoglav, ne može da dopre do ekipe

EURO 18. nov. 202021:18 > 21:19
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Nekadašnji nemački reprezentativac Ditmar Haman uključio se u diskusiju po pitanju eventualnog povratka tri isključena reprezentativca – Matsa Humelsa, Tomasa Milera i Žeroma Boatenga – u nacionalni tim te zemlje.

Getty images/Jan Hetfleisch

Ako je Lev ubeđen da mu je bolje bez Humelsa, Boatenga i Milera, onda treba da nastavi bez njih. Imam osećaj da što se veći pritisak stvara da oni treba da se vrate, to su manje šanse da on to i učini. Deluje da je veoma tvrdoglav. Ipak, diskusija mora da bude nastavljena“, istakao je Haman u intervjuu za „Skaj Sport Njuz“ i dodao:

Povezano

Ako bi on pristao na njihov povratak, to ne bio bio pokazatelj slabosti, već naprotiv – snage. Verujem da bi jedan Humels i jedan Miler dobro došli reprezentaciji. Treba videti kako ponovo pridobiti ljude. Hoćemo da idemo na Evropsko prvenstvo, ali s obzirom na trenutno raspoloženje u zemlji prema nacionalnom timu to neće ispasti dobro“.

47-godišnjak veruje da reprezentacija trpi posledice poteza koji je selektor povukao prošle godine, na iznenađenje mnogih.

Sramno isključenje tri zaslužna reprezentativca iz nacionalnog tima pre 18 meseci dovelo je do toga da selektor više nije mogao da dopre do ekipe kao ranije. Problemi se malo dublji nego što svi mi to želimo da priznamo.“

Nekadašnji defanzivac Liverpula veruje da će Lev izvesno voditi nacionalni tim na Evropskom prvenstvu, bez obzira na to da li se to Nemcima dopada ili ne.