Brazilac među Azurima: Manćini pozvao i Toloija iz Atalante

EURO 20. mar. 202111:04
Podeli:
Atalanta Rafael Toloi Manchester City Raheem Sterling
Reuters/Carl Recine

Selektor Italije Roberto Manćini na spisku igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo pozvao je i kapitena Atalante Toloija rođenog pred 30 godina u Brazilu. Prvi poziv dobio i Mateo Riči iz Specije.

Rafael Toloi je rođen u brazilaskoj državi Mato Groso. Karijeru je započeo u Goijasu, nastavio u Sao Paolu, odakle je još 2014. godine stigao u Romu. Malo je igrao za rimsku Vučicu i ubrzo se preselio u Bergamo.

Danas je kapiten Atalante, a koliko ga u Italiji cene pokazuje i odluka Roberta Manćinija da ga pozove među Azure iako je u oktobru prošle godine ušao u četvrtu deceniju života.

Toloi je svojevremeno igrao 19 mečeva za mladu reprezentaciju Brazila, ali nikad nije dobio priliku da igra za A tim Selekaa tako da je bez problema mogao da se odazove pozivu Italijana.

Pored Toloija prvi poziv da zaigra za Azure dobio je i 26-godišnji vezni fudbaler Specije Mateo Riči, takođe još jedan bivši fudbaler Rome. On je prvi fudbaler Specije pozvan u nacionalni tim posle 85 godina.

Italija će na startu kvalifikacija igrati sa Severnom Irskom 25. marta u Parmi, tri dana kasnije sa Bugarskom u Sofiji i 31. marta sa Litvanijom u Viljnusu.

Italija je pod Manćinijevim vođstvom neporažena već 22 utakmice i kvalifikovala se za predstojeći Euro 2020 u junu i finale Lige nacija u oktobru.

 

 

Komentari

Vaš komentar