Čudesna je Evrar, ali Švedska golom u 90+2 ide u polufinale

EURO 22. jul 202223:10
Niki Evrar
REUTERS/Carl Recine

Ženska fudbalska reprezentacija Švedkse treći je polufinalista EURO, pošto je u četvrtfinalu, posle velike borbe, savladala Belgiju 1:0.

Još jedno sjajno četvrtfinale. Velika borba bila je viđena u Leiju. Viđena je i maestralna partija prve hobotnice šampionata Niki Evrar. Ali na kraju ni ona nije bila dovoljna za čudo, a to bi gledajući ovu utakmicu bio plasman Belgije u polufinale.

Jer kada se pogleda krajnja statistika, ona govori gotovo sve. Švedska je uputila čak 34 šuta na gol, Belgija samo tri. Od toga već pomenuta Evrar zabeležila je čak osam odbrana, od kojih su prve dve u prvih 15 minuta bile uistinu spektakularne i pokazala da je, uz dva odbranjena penala, sigurno najbolji golman turnira.

Švedska je napadala, vršila neviđen pritisak. Postigla je gol u 25. minutu, ali je posle konsultovanja VAR poništen zbog ofsajda. I to bukvalno za vrh ramena. Nastavljena je kanonada, ali Evrar je postavila zid. Uz naravno svesrdnu podršku devojaka iz odbrane, koje su bile veoma organizovane.

I tako sve do 13. kornera. Broj 13 ovog puta bio je srećan. Izveden u drugom minutu nadoknade od strane Asijani, ponovo je intervenisala Evrar, ali je na njenu i nesreću njenih saigračica, lopta pala na nogu Sembrant, koja je iz povoljne pozicije zatresla mrežu i odvela Tri krune u polufinale.

A tamo Švedsku čeka domaćin Engleska i taj meč je na programu za četiri dana u utorak na Bramal Lejnu u Šefildu.

Komentari

Vaš komentar