Dan kad su Grci i Haristeas rasplakali Zidana i Francusku

EURO 25. jun 202217:06 > 17:12
Podeli:
Haristeas quarterfinal france greece 0 1 euro2004 euro 2004 ek portugal angelos charisteas scores the winning goal france greece lissabon 25 06 2004 stadion alvalade kwartfinale frankrijk griekenland 0 1 euro2004 euro 2
Guliver image

Na današnji dan pre 18 godina Grčka je najavila ono što je kasnije nazvano najvećim iznenađenjem u istoriji fudbala.

Povezano

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će tog 25. juna 2004. godine u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Portugalu selekcija Grčke uspeti da eliminiše aktuelne prvake Starog kontinenta.

Bez obzira što su Grci u grupnoj fazi prošli dalje zajedno sa domaćinima Portugalcima, a ispred Rusa i Španaca.

Te večeri u Lisabonu, na Sportingovom stadionu „Žoze Alvalade“ grčki fudbaleri predvođeni s klupe nemačkim „profesorom“ Otom Rehagelom, uspeli su da pobede Trikolore sa 1:0 i plasiraju se u polufinale EP.

Jedini gol u 65. minutu postigao je Angelos Haristeas, isti igrač koji će desetak dana kasnije postići jedini gol i u finalu protiv Portugala.

Pobeda nad Zidanom i Trikolorima bilo je drugo veliko čudo, koje su Grci priredili tog leta u Portugalu. Prvo se dogodilo na startu takmičenja kad su savladali domaćine sa 2:1 i zahvaljujući toj pobedi prošli grupu. Poslednje treće čudo dogodilo se u finalu, Kristijano Ronaldo i Portugalci još jednom su izgubili fudbalski rat sa Helenima…

Komentari

Vaš komentar