De Bur: Virdžil mora sam da odluči, to je njegova karijera

EURO 9. maj 202119:42 > 19:43
Podeli:
Julian Finney, Getty Images Sport

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Frank de Bur planira da tokom sledeće nedelje razgovara sa Virdžilom van Dajkom o fazi oporavka u kojoj se nalazi i mogućnosti da se njegovo ime nađe na spisku igrača koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Defanzivac Holandije i Liverpula van terena je od oktobra kada je zbog povrede kolena morao i na operaciju. Od tada se praktično svakodnevno spekuliše o datumu njegovog povratka i mogućnosti da to bude na vreme za EURO.

Povezano

Navijače je obradovalo što Van Dajk trči, ali Jirgen Klop je rekao da je njegov igrač nedeljama daleko od povratka punom treningu.

„Ne želim da ga sputavam, ali ne može na silu. Ako želi da igra na Evropskom prvenstvu, pre toga mora da trenira, ne nedelju dana već nedeljama pre turnira. Posle deset ili 11 meseci oporavka ne možete igrazi fudbal nakon sedam dana treninga. To je nemoguće. Ne bi trebalo da je moguće. Svim ljudima u Holandiji obećavam da ga ne sputavamo, ali takođe ne možemo ni na silu da učinimo da bude spreman“, poručio je pre nekog vremena Klop.

De Bur će sledećeg petka objaviti preliminarni spisak, a krajem meseca će spisak biti skraćena na 26 imena. Selektor Holandije ostavlja Van Dajku otvorena vrata.

„Mislim da je odluka samo na njemu, to je njegova karijera. Mogu samo da zamislim u kakvoj je dilemi. Ja mogu samo da se nadam da njegov oporavak ide džinovskim koracima“, poručio je De Bur.

Komentari

Vaš komentar