EP U21: Španija i Italija rutinski do četvrtfinala

EURO 30. mar. 202123:30
Podeli:
Getty Images/ Alex Grimm / Staff

Odigrani su mečevi poslednjeg kola Grupe B i očekivano Španija i Italija su odradile posao protiv Češke i Slovenije za overu četvrtfinala.

Kada su Španci i Italijani remizirali u drugom kolu, a taj rezultat Češka nije iskoristila da osvoji planirana tri boda sa Slovenijom, bilo je jasno da će mediteranske selekcije da se nađu među osam najboljih. Španija se u derbiju grupe dugo mučila protiv Češke, koja je odolevala, iako joj je pobeda bila potrebna. Međutim, kada je Gomes u 69. minutu otvorio Knedličke, sve je bilo lakše. Isti igrač je potvrdio trijumf u 78. minutu i na kraju je tom pobedom obezbeđena prva pozicija u grupi sa sedam bodova, dok Češka mora da se zadovolji trećim mestom sa dva osvojena boda.

Remi na startu sa Češkom Italiju je koštao prvog mesta. Iako su Azuri bili briljantni u poslednjem kolu protiv Slovenije, uz dva gola Kutronea, pride je i promašio penal, i po jedan gol Mađorea i Raspadorija. Na kraju Italija je druga sa pet bodova, a Slovenija je učešće na svom terenu ipak završila sa bodom protiv Češke.

Poznata su i dva četvrtfinalna para. Španija će igrati sa Nemačkom, a Holandija sa Italijom.

Komentari

Vaš komentar