EURO 2020: Još četiri grada čekaju dozvole za gledaoce

EURO 10. apr. 202113:10 > 13:13
Podeli:
REUTERS/Anton Vaganov

Uefa je potvrdila da će osam od 12 gradova domaćina EURO 2020. sigurno imati gledaoce na tribinama ovog leta.

To su Amsterdam, Budimpešta, London, Kopenhagen, Glazgov, Sankt Peterburg, Baku i Bukurešt.

Preostala četiri grada domaćina – Minhen, Rim, Dablin i Bilbao – imaju novi rok do 19. aprila da Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) pruže dodatne informacije o svojim planovima pre donošenja konačnih odluka da li mogu da budu domaćini mečeva.

Kao što je poznato, Evropsko prvenstvo 2020. odloženo je prošle godine zbog pandemije koronavirusa i trebalo bi da se održi ove godine od 11. juna do 11. jula.

Zbog još uvek loše situacije sa koronavirusom UEFA je od svih gradova domaćina tražila da do 7. aprila podnesu planove za prijem navijača. Sad je taj rok produžila za pomenuta četiri grada.

Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Od svih gradova domaćina jedino je Budimpešta najavila da teži da navijače ugosti na punom kapacitetu „Puškaš Arene“. Baku i Sankt Peterburg potvrdili su da će na njihovim stadionima biti 50 odsto popunjen kapacitet, s tim što se ruski grad nada da će uspeti da poveća taj procenat.

Mađarska, Azerbejdžan i Rusija su jedine države koje planiraju izuzeća od ograničenja i zahteva za ulazak. Vlasnici karata koji budu putovali u ove zemlje možda će moći da izbegnu zabrane ulaska ili zahteve za karantin.

Amsterdam, Bukurešt, Kopenhagen i Glazgov potvrdili su minimalni kapacitet od 25% do 33%, iako bi ta cifra još mogla da poraste za pomenute gradove osim Glazgova.

Fudbalska Asocijacija Engleske (FA) očekuje da će na londonskom Vembliju za tri utakmice u grupnoj fazi i jednu u šesnaestinu finala biti kapacitet od 25 odsto. A nada se da bi za polufinale i za finale mogla da ima više navijača.

Komentari

Vaš komentar