Gledanje „300“ motivacija: Orlići se spremaju za Holanđane

EURO 27. maj 202218:30
Podeli:
fudbalska reprezentacija Srbije U17
foto: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) oduševila je javnost igrama na Prvenstvu Evrope u Izraelu. Izabranici Radovana Krivokapića izborili su plasman među četiri najbolje selekcije u Evropi, a 29. maja na stadionu u Netanji od 20 časova po srednjoevropskom vremenu boriće se sa Holandijom za finale. Drugi polufinalni par čine Francuska i Portugal.

Utakmicu u direktnom prenosu pratite na Sport klubu!

„Holanđani su aktuelni šampioni Evrope u ovom uzrastu. Prethodna dva ciklusa nije bilo završnice EP zbog kovida, a pre toga Holandija je osvojila dva šampionata zaredom. Za nas ništa novo, svima je poznata holandska škola, a mi se za ovaj meč pripremamo kao i za svaki drugi. Danas ćemo nekoliko sati, saradnici i ja, potrošiti na analizu njihove igre, imaju vrlina, imaju i mana. Potražićemo ih. Kao i uvek, prvo gledamo sebe, veoma je važno da se mommci regenerišu, oporave i pripreme za novo iskušenje. Njima nije važno ko je s druge strane terena, fantastična su grupa, sjajni momci. Ponovo ćemo imati sastanak, danas i sutra, nisu to dugi sastanci. Dovoljno da ih upoznamo sa onim što nas očekuje, kroz trening pripremimo taktiku i onda dobar deo toga primenimo na utakmici“, kaže selektor Radovan Krivokapić.

Povezano:

Ozbiljnoi se radi na motivaciji mladih fudbalera. Tako je bilo pred svaki meč, a naročito interesantno je bilo pred duel sa Španijom, ali i Danskom, kada su momci gledali pet minuta velike pripreme i borbe iz čuvenog filma „300“.

„Ovo je jedna, usuđujem se reći, posebna generacija momaka, veoma pametnih, posvećenih, talentovanih igrača. Ne treba im ništa reći dva puta, lako i brzo sve upijaju, a poštovanje prema sebi i drugima ih čini posebnim. Shvataju poentu, prihvataju poruku, veruju u ono što svi zajedno radimo.“

Sastav fudbalske reprezentacije Srbije U17
foto: FSS

„Prvi gol Simića, posle prekida koji je izveo Stanković, preslikan je gol koji je Simić postigao dan ranije na treningu. Posle prekida koji je izvedan sa istog mesta, od istog igrača, Stankovića. Ima tu dosta stvari tokom igre koje su se ponavljale, a radili smo ih na treningu. I u fazi napada, ali i u fazi odbrane. Gledamo da sa što više detalja upoznamo momke, a opet da to ne traje predugo.“

Srbija trenutno ima i najboljeg strelca na šampionatu.

„Iz dobrog tima sve dolazi, zato i momci stalno ističu – tim. Tim je prošao sva iskušenja i preokrete u kvalifikacijama, onda u grupi na Prvenstvu Evrope, zatim i protiv Danske izašao kao pobednik. Nema sumnje da će iz ove generacije igrača mnogi u budućnosti postati A reprezentativci – ne ostavlja dilemu selektor koji dve godine predvodi ovu genraciju sjajnih momaka, Radovan Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar