„Kristijan je bio ugrožen – skidam kapu Kjeru i Šmajhelu“

EURO 18. avg. 202114:02
Podeli:
Lukas Hradecki
Pool via REUTERS/Evgenia Novozhenina

Scena koja je na negativan način obeležila Evropsko prvenstvo 2021. godine svakako je bila ona sa utakmice u Kopenhagenu, kada je vezista Intera Kristijan Eriksen kolabirao u prvom poluvremenu. Golman Finske Lukaš Hradecki prisustvovao je sceni i govorio je pre svega o reakciji Eriksenovih saigrača.

Meč je prekinut, pa nastavljen posle duge pauze, a Finska je u njemu slavila rezultatom 1:0.

Povezano:

Mora da postoji protokol za situacije poput te u kojoj je Krisitjanu pozlilo. Ne treba da zavisi od istraumiranih igrača šta će se dogoditi. Treba nam jasno pravilo koje će za cilj imati ljudski, a ne komercijalni momenat. Čitava scena je bila strašna – iako sam bio relativno daleko, odmah sam znao da je nešto ozbiljno u pitanju. Kristijan je bio potpuno bez svesti, zdravlje mu je bilo ugroženo i jednostavno niste pripremljeni za takve stvari. Takođe, ne mislim da je utakmica trebalo da se nastavi. Igrači Danske nisu znali da li će izgubiti saigrača i prijatelja“, izjavio je Lukaš Hradecki, golman finske reprezentacije i Bajera iz Leverkuzena.

Videlo se na licu Simona Kjera da je potpuno uznemiren u tom trenutku, ali skidam kapu njemu i Kasperu Šmajhelu na reakciji u trim trenucima“, rekao je čuvar mreže rođen u Slovačkoj.

Eriksenu je posle srčanog udara ugrađen pejsmejker, a ostaje da se vidi kada će moći da se vrati treninzima –plan oporavka i dalje nije poznat javnosti.

Komentari

Vaš komentar