Murinju se nudi klupa Portugala i mesto u odabranom društvu

EURO 13. dec 202217:551 komentar
Žoze Murinjo
Guliver Image/xDanielxHamburyx

Iako je rekao da nema nameru da podnese ostavku, sva je prilika da je Fernando Santoš završio selektorsku odiseju. A želja nacionalnog saveza je da tim preuzme jedan od najteofejnijih portugalskih trenera Žoze Murinjo.

U skladu sa njegovim nadimkom „Posebni“ takav bi bio i selektorski aranžman. Jer, kako prenosi „La Gazzetta delo sport“ u nacionalnom savezu spremni su i na kompromis, da Murinjo istovremeno vodi i nacionalni tim i Romu sa kojom ima ugovor do kraja sledeće sezone.

povezano

Za razliku od drugih sportova, u fudbalu nije praksa da jedan čovek istovremeno sedi na klupi kluba i reprezentacije. Ali nije nepoznata. Murinjo bi se našao u probranom društvu, u kojem su između ostalih legendarni treneri Vitorio Poco, Mario Lobo Zagalo, Rinus Mihels, Leonid Slutski, Fatih Terim, Ser Aleks Ferguson, Gus Hidink, koji su istovremeno vodili i klub i reprezentaciju.

Doduše, poslednji koji je u periodu dužem od godinu dana vodio paralelno i klub i reprezentaciju je Zagalo, dok su treneri koji su to kasnije radili uglavnom u samo kratko vreme, svojevrsnom interregnumu od par meseci, bili u isto vreme na obe klupe.

Komentari

Vaš komentar