Petković objavio širi spisak Švajcaraca za EURO

EURO 20. maj 202111:32 > 11:34
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Selektor Švajcarske, Vladimir Petković, objavio je širi spisak od 29 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo, na kojem su i trojica debitanata - Dan Ndoje, Andi Zećiri i golman Gregor Kobel. U sastavu su četvorica golmana, desetorica defanzivaca, te petnaestorica vezista i napadača.

Očekivano, u sastavu su velike zvezde poput Jana Zomera, Manuela Akanđija, Nika Elvedija, Fabijena Šera, Rikarda Rodrigesa, Džerdana Šaćirija, Granita Džake, Rema Frelera, Brila Embola i Harisa Seferovića.

Kamp reprezentacije biće otvoren 25. maja, a fudbaleri mogu da dođu u hotel u Bad Ragacu već 23., ili 24. maja, te da počnu sa individualnim treninzima i odrade KOVID testove.

Svih ovih 29 igrača imaju šansu da ostvare svoj san i zaigraju na Evropskom prvenstvu. Njihovo zalaganje na pripremama, kao i u kontrolnim mečevima, daće odgovor na pitanje ko će putovati, a ko neće”, rekao je Petković u izjavi za internet stranicu Fudbalskog saveza Švajcarske.

Odabraćemo na kraju 26 igrača koji budu zdravi, u formi i koji budu najbolji na svojim pozicijama. Pozvali smo i neke mlade igrače, koji će imati sjajnu šansu da steknu iskustvo i napreduju u nacionalnom timu”, rekao je selektor Švajcaraca.

Treba posebno istaći pozive 21-godišnjem napadaču Andiju Zečiriju, koji je u utorak igrao u pobedi Brajtona nad Mančester Sitijem, iako je tokom sezone uglavnom nosio dres drugog tima engleskog Premijerligaša i 20-godišnjem Ndojeu, koji najčešće greje klupu u Nici. Petkoviću to nije smetalo da ih pozove, jer smatra da obojica poseduju ogroman talenat.

Drugačija je situacija sa golmanom Kobelom, koji ima 23 godine i koji je ove sezone postao starter u Štutgartu, pošto je branio na 32 od 33 meča.

Švajcarska je u A grupi na Evropskom prvenstvu, a rivali u Rimu i Bakuu, biće im Vels, Italija i Turska.

Prethodno će odigrati kontrolni meč protiv SAD-a, 30. maja, a četiri dana kasnije sastaće se sa Lihtenštajnom.

Komentari

Vaš komentar