Poljaci imaju novog selektora

EURO 21. jan 202118:19 > 22. jan 2021 0:42
Podeli:
Paulo Sousa
Printscreen

Fudbalski savez Poljske objavio je u četvrtak da je novi selektor A reprezentacije Paulo Sousa.

Sousa je bio reprezentativac Portugalije, a kao trener je između ostalog radio u Lesteru i Fiorentini. Sa Makabijem iz Tel Aviva bio je šampion Izraela, a sa Bazelom šampion Švajcarske.

„Uveren sam da će novi selektor sa svojim međunarodnim iskustvom i znanjem doneti našoj reprezentaciji novi impuls. Računamo na njega. Igrači, fudbalski savez i cela fudbalska familija su mu na raspolaganju. Srećno Paulo“, poručio je predsednik FS Poljske Zbignjev Biniek.

„Počastvovan sam i ponosan što ću biti selektor Poljske. Želeo bih da se zahvalim svima u savezu na ukazanom poverenju. Poljska je zemlja fudbala i uveren sam da će nam entuzijazam koji postoji dati snagu. Zajedno ćemo moći da se borimo za pobede na Evropskom prvenstvu. Uz pravi mentalitet, disciplinu, organizaciju i pristup bićemo jaki i imaćemo podršku cele nacije. Siguran sam da će cela zemlja biti ponosna na reprezentaciju“, izjavio je Sousa.

Portugalac je na klupi, pomalo iznenađujuće, zamenio Jeržija Brežčeka koji je reprezentaciju odveo na Evropsko prvenstvo.

Poljaska će se na šampionatu Evrope takmičiti u Grupi E sa Švedskom, Španijom i Slovačkom.

Komentari

Vaš komentar