Rangnik hoće da bude selektor Nemačke, podržao ga i Klop

EURO 11. mar. 202117:411 komentar
Podeli:
Getty Image/ Alex Grimm / Staff

Poznati nemački trener Ralf Rangnik zainteresovan je da nasledi Joakima Leva na mestu selektora Nemačke.

Joakim Lev je ovih dana najavio da će se po završetku Evropskog šampionata povući sa mesta selektora, na kome je bio poslednjih 15 godina.

Ko će ga naslediti? Mediji su kao jednog od kandidata istakli menadžera Liverpula Jirgena Klopa, ali se on već ogradio od tog posla, pošto ima aktuelni ugovor sa engleskim šampionom.

S druge strane, 62-godišnji Ralf Rangnik je bez kluba otkako je prošle godine otišao sa mesta šefa za sport I razvoj red Bula. Nekadašnji trener Štutgarta, Hanovera, Šalkea, Hofenhajma i RB Lajpciga ne krije da je zainteresovan za mesto selektora.

To je posao koji je svima važan. Generalno, mogu da zamislim mnoge stvari. Pitanje je samo vremena. Trenutno sam slobodan. Ako me DFB nazove kada više ne budem slobodan, bilo bi prekasno. Videćemo šta će se dogoditi tokom sledećih nekoliko nedelja“, rekao je za Ralf Rangnik.

Klop mu je među prvima pružio podršku. Uoči revanš meča sa RB Lajpcigom u Ligi šampiona kad su ga nemački novinari su ga pitali za mišljenje, menadžer Liverpula je upravo istakao Rangnika.

Ralf Rangnik bi bio moj prvi izbor. Mislim da bi se dobro snašao u DFB-u“, kazao je Jirgen Klop.

Nemačka se na EURO 2020 nalazi u grupi sa Francuskom, braniocem titule Portugalom i Mađrskom. EURO 2020 je na programu od 11. juna do 11. jula 2021.

Komentari

Vaš komentar