UEFA ne odustaje: EURO u 12 gradova, da li sa navijačima?

EURO 27. jan. 202119:00 > 19:242 komentara
Podeli:
Stadion Zenita, Oleg Nikishin/Getty Images

Na sastanku rukovodstva UEFA sa predstavnicima 12 gradova domaćina Evropskog fudbalskog prvenstva, predsednik saveza Aleksander Čeferin potvrdio je nameru da se kontinentalni šampionat održi po ranije utvrđenom rasporedu.

Rok za donošenje odluka vezanih za prisutnosto gledalaca na stadionima tokom EURO 2020 odložen je za početak aprila.

Optimističan sam da će se situacija sa virusima promeniti kako se približavamo turniru. Stoga je važno da gradovima domaćinima i rukovodstvima saveza domaćina EURO damo što više vremena da sagledaju sliku onoga što može da se očekuje u junu i julu,“ rekao je Čerefin i nastavio:

Navijači čine fudbal posebnim. Moramo da osiguramo maksimalan manevarski prostor kako bismo što pre vratili ljubitelje fudbala na stadione.

Predsednik Švajcarskog fudbalskog saveza Dominik Blan predložio je UEFA da razmotri mogućnost održavanja prvenstva u jednoj zemlji ili jednom gradu.

Generalni sekretar Organizacionog odbora EURO 2020 u Sankt Peterburgu Aleksej Sorokin istakao je da bi na stadionu Zenita moglo da prisustvuje 50 odsto gledacala od punog kapaciteta, a konačnu odluku o formatu turnira biće doneta na kongresu 5. marta.

Gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 11. juna do 11. jula 2021.

Komentari

Vaš komentar