UEFA smanjila kaznu Mađarima zbog ispada tokom EURA

EURO 18. nov 202110:40
Podeli:
Mađarski navijači
David Klein / Sportimage(Credit Image: © David Klein/CSM via ZUMA Wire)

UEFA je u sredu smanjila kaznu izrečenu u julu Mađarskom fudbalskom savezu (MSLZ) zbog rasističkih ispada mađarskih navijača tokom EURA.

Prema novoj odluci UEFA mađarska reprezentacija će igrati samo dve utakmice bez navijača, a ne tri kako je glasila prvobitna kazna.

Kazna u visini od 100 hiljada evra, koju Mađarski fudbalski savez (MLSZ) mora da plati, je međutim potvrđena kao i obaveza isticanja natpisa „#EqualGame“, koji se odnosi na antidiskriminacijsku kampanju UEFA, na utakmicama bez navijača.

Na utakmici protiv Francuske 19. jula u Budimpešti, sa dela tribina gde su se nalazili mađarski navijači, stizali su rasistički uzvici upućeni tamnoputim francuskim fudbalerima, a UEFA je kaznila i isticanje homofobnih natpisa i plakata na utakmicama protiv Portugala i Nemačke.

Nešto kasnije, 21. septembra, MLSZ je kažnjen igranjem još jedne utakmice bez publike i novčanom kaznom, ali ovaj put od strane FIFA i to zbog rasističkih ispada mađarskih navijača prema engleskim fudbalerima početkom septembra u Budimpešti, kada je Gordi Albion slavio u kvalifikacijama za SP 2022.

Komentari

Vaš komentar