Meksiko siguran protiv Srbije

FIFA World Cup 12. nov 201110:33 > 14:57
Podeli:
Reprezentacija Srbije nalazi se na mini turneji u Centralnoj Americi, gde će pokušati da povrati čast i ugled posle neuspeha u kvalifikacijama za EP. „Orlovi“ gostuju prvo Meksiku, a u noći između ponedeljka i utorka odmeriće snage sa Hondurasom.
Izabranici v.d. selektora Radovana Ćurčića loše su započeli meč protiv „sombrerosa“. Već u 3. minutu golman Stojković je matiran, a gol je postigao Salsido, iako je u prvi mah delovalo da je Čičarito dodirnuo loptu. Domaćin je tako srećno došao do vođstva u trenutku kada su Žigić i drugovi pokušavali da se aklimatizuju na teren i atmosferu. Ni posle tog gola Meksikanci nisu odustajali od napada, a „orlovi“ su se oslobodili od pritiska tek u 25. minutu. Pokušaj asistencije Kačara ka Žigiću ili Krasiću je ipak osujećen. Vrlo brzo su se dešavanja prenela na našu polovinu, a čak dva puta je Stojković krajnjim naporom sačuvao mrežu, posle udarca Barere u 37. i Gardada u 43. minutu. 
Srbija je došla do daha tek u nastavku igre. Drugo poluvreme definitivno bi trebalo da predstavlja recept kako bi trebalo da igramo naredne godine, prilikom uigravanja za kvalifikacije za SP 2014. u Brazilu. Konačno su „orlovi“ uspevali da povežu redove, ali nekako je uvek nedostajao završni pas. U tom slučaju pokušao je Ninković sa distance u 54. miutu, što je bio tek prvi udarac na protivnički gol, ali golman Talavera bio je na visini zadatka. Novo uzbuđenje usledilo je u 77. minutu, kada je pokušao Mrđa dva puta, potom Ljajić, ali lopta jednostavno nije htela u gol, a tom prilikom napadač Siona se povredio i ustupio mesto Kaluđeroviću. U finišu „orlovi“ ponovo pokazuju staru boljku – prave penal – ovoga puta grešnik je Kolarov. Siguran egzekutor sa 11 metara bio je Ernandez Čičarito za konačnih 2:0.

Author: Sportal