Venger: Pustite Olardajsa da se brani

FIFA World Cup 27. sep. 201619:39 > 19:40
Podeli:
Dan Mullan/Getty Images

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da bi selektoru Engleske Semu Olardajsu trebalo da bude dato pravo da se brani posle optužbi koje su iznete protiv njega.

  „Dejli Telegraf“ je u utorak objavio da je 61-godišnji Olardajs iskoristio svoju funkciju za pregovore sa menadžerima, koje je savetovao da zaobiđu pravila o vlasništvu treće strane. Iskusni stručnjak je za tu savetodavnu ulogu navodno zaradio 400.000 funti.

Olardajs još nije odgovorio na te optužbe, a Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula je istragu povodom optužbi. Iako se ranije tokom dana pominjalo da je Olardajs blizu otkaza, za sada nema potvrda  za to, sem informacije da treba da se sastane sa čelnicima Asocijacije Gregom Klarkom i Martinom Glenom u toku dana.

Na snimcima, koje „Telegraf“ navodno poseduje, bivši menadžer Boltona, Njukasla i Vest Hema kritikuje i Fudbalsku asocijaciju, svog prethodnika Roja Hodžsona i njegovog nekadašnjeg asistenta Garija Nevila.

„Pustite Sema Oladajsa da se brani. Nadam se da će sprati ljagu sa svog imena“, istakao je Venger.

Olardajs je na mesto selektora Engleske došao u julu, nasledivši Hodžsona posle razočaravajućeg učešća na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.