Bejl po šesti put najbolji fudbaler Velsa

Podeli:
Stu Forster/Getty Images

Fudbaler madridskog Reala Garet Bejl po šesti put je proglašen za najboljeg fudbalera godine u Velsu. Bejl je četvrti put zaredom dobio to priznanje, koje je prethodno zaslužio i 2010. i 2011. godine.

U prethodnih deset meseci, Bejl je sa Velsom stigao do polufinala Evropskog prvenstva u Francuskoj, najvećeg uspeha zemlje na velikom takmičenjima, a sa Realom je osvojio titulu u Ligi šampiona.

Velšani sezonu sa nacionalnim timom završavaju duelom sa Srbijom u Kardifu u subotu, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Zvezda ovogodišnjeg izdanja svečanosti dodele nagrada za najbolje fudbalere u Velsu je igrač Stouka Džo Alen, koji je dobio dva priznanja. Alen je izabran za najboljeg u izboru navijača i fudbalera, dok su novinari svoj glas dali Krisu Ganteru.

Tu nije bio kraj nagradama, pošto je Aron Ramzi proglašen za najboljeg igrača Velsa na velikom takmičenju. Hal Robson-Kanu je s druge strane dobio priznanje za najlepši gol na velikom takmičenju, za pogodak u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u duelu sa Belgijom. Za najlepši trenutak šampionata proglašena je reakcija Bena Dejvisa, koji je odbranio šut Slovaku Mareka Hamšika u prvim trenucima prvog meča Velsa na Šampionatu ‘Starog kontinenta’.

Posebnu nagradu Fudbalske asocijacije Velsa dobio je Kris Koleman, selector Velsa, koji je nominovan za najboljeg trenera godine u izboru Svetske fudbalske federacije.