Kolmen: Stanje u Velsu pred Irsku je odlično

FIFA World Cup 21. mar. 201715:18 > 15:25
Podeli:
Matthew Horwood/Getty Images

Selektor Velsa Kris Kolmen je zadovoljan stanjem u ekipi pred meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Republike Irske u Dablinu. Utakmica Grupe D je na programu 24. marta, a istog dana u istoj grupi će igrati Gruzija - Srbija i Austrija - Moldavija.

Selektor „Zmajeva“ je posebno zadovoljan što će igrati i prve zvezde tima Geret Bejl i Aron Remzi, koji su tokom sezone muku mučili sa povredama.

„Kada smo u punom sastavu i snazi mi smo jedan odličan tim. U sjajnoj formi idemo u Irsku, a posebno je važno što će ekipa dobiti na konzistentnosti. Da se igralo pre dva ili tri meseca tim bi bio mnogo drugačiji“, rekao je Kolmen, koji može da bude srećan što se Bejl oporavio posle operacije članka, kao i Remzi, koji je zalečio povredu lista. 

„U prva četiri meča kvalifikacija Remzi je igrao samo na jednom. Radujemo se što je ponovo sa nama, već je igrao malo za Arsenal i oseća se dobro“, zaključio je Kolmen.

Selektor Irske Martin O’Nil nije te sreće kao Kolmen, pošto na teren u Dablinu neće istrčati nekoliko standardnih reprezentativaca. Od ranije su povređeni Šejn Dafi, Kiran Klark, Ves Hulahan i Hari Arter, a sada im se pridružio i napadač Deril Marfi. Zbog parnih žutih kartona je suspendovan Robi Brejdi.

Irska je prva na tabeli Grupe sa 10 bodova, prate je Srbija sa osam bodova, Vels sa šest, Austrija sa četiri, Gruzija sa dva i Moldavija sa jednim bodom.