Humels: Učinili smo Azerbejdžan za dve klase boljim

FIFA World Cup 27. mar. 201711:22 > 11:24
Podeli:
Alexander Hassenstein/Bongarts, Getty Images

Nemački fudbaler Mats Humels rekiao je da je njegov tim odigrao izuzetno arogantno u pobedi rezultatom 4:1 nad Azerbejdžanom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izabranici Joahima Leva ostvarili su petu pobedu na isto toliko utakmica u grupi C zahvaljujući dvostrukom strelcu Andreu Širleu i golovima Tomasa Milera i Marija Gomesa u Bakuu.

Aktuelni svetski šampioni nisu prikazali sjajnu igru u prestonici Azerbejdžana, čemu u prilog ide činjenica da ih je domaćin šokirao u prvom poluvremenu golom Dimitrija Nazarova. Bio je to prvi gol koji su Nemci primili u kvalifikacijama, a Humels veruje da su njegovi i saigračima omogućili da odigra tako.

Učinili smo Azerbejdžan za dve klase boljim nego što je u stvari. Bili smo arogantni, a verujem da to nije dobro. To nam je značajno otežalo utakmicu, a to nam nije trebalo“, rekao je Humels.

Širle, koji se prvi put našao među starterima od 2015. godine, istakao je da veruje da nemački fudbaleri nisu bili dovoljno dobri u direktnim duelima.

Pomučili smo se. Bili smo loši u duelima, mnogo smo gubili loptu, ali smo odigrali kako treba u važnim trenucima. Moje izdanje je do samopouzdanja koje mi je dao Lev. Sada mogu da se vratim u Dortmund sa sjajnim osećajem“, rekao je Širle.

Nemačka ima 15 bodova na čelu grupe C, pet više od Severne Irske, dok je Azerbejdžan na četvrtom mestu sa sedam bodova.