Santoš: Nije bilo lako ostaviti Ronalda na klupi

FIFA World Cup 8. okt. 20179:22 > 7:51
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Selektor reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da odluku da Kristijano Ronaldo ne bude među starterima na utakmici sa Andorom nije doneo samo da bi se postarao da njegov najbolji igrač ne zaradi javnu opomenu.

Santoš je istakao da je detaljno analizirao situaciju kako je najbolje da se izbori sa Ronaldom, koji ima jedan žuti karton, a da je zaradio još jedan propustio bi odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Švajcarskom u utorak.

Ronaldo je u igru ušao na poluvremenu i postigao je gol za vođstvo svog tima koji je slavio protiv Andore sa 2:0. Portugal pred poslednju utakmicu u grupi B ima tri boda manje od Švajcarske, koja stiže u Lisabon za dva dana.

Razmišljao sam šta da radim. Ronaldo nije trenirao u potpunosti u danima pre same utakmice. Mnogi faktori su doveli do moje takve odluke. Nije se sve svodilo na rizik da bi mogao da dobije žuti karton, pošto je on iskusan igrač. Ali, ovakve utakmice su komplikovane. Pokušao sam da procenim situaciju i uradim ono što je najbolje za tim. Da li je to bila prava stvar? Pobedili smo i to je ono što je važno“, naglasio je Santoš.

Da Portugal nije slavio protiv Andore, Švajcarska bi izborila direktan plasman na Mundijal, a evropski šampioni bi u tom slučaju otišli u baraž.

Santoš je istakao da njegov tim nije imao nimalo lak posao protiv Andore, koju odlikuje fizička i defanzivna igra, a sve je otežalo i stanje terena, koji je od veštače trave.

Znali smo da će biti teško i da je svi imaju problem da se adaptiraju na teren. U prvom poluvremenu nismo uradili ono za šta smo sposobni. Morao sam da uvedem Ronalda na poluvremenu i na kraju smo pobedili, kao što smo i želeli“, istakao je Santoš.