Bejl i ostali Velšani ne žele rastanak od Kolmana

FIFA World Cup 10. okt. 201714:12 > 14:48
Podeli:
Matthew Horwood/Getty Images

I pored neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u kojima Vels nije obezbedio ni baraž, reprezentativci te zemlje žele da Kris Kolman ostane selektor.

Nakon poraza od Irske rezultatom 1:0, koji je značio da Vels ne ide ni u baraž, „velški zmajevi“ ne žele da menjaju selektora. U tome su saglasni svi pa i najbolji fudbaler Geret Bejl, koji je zbog povrede propustio poslednje dve utakmice sa Gruzijom i Irskom.

Kolmanov ugovor sa Fudbalskim savezom Velsa ističe narednog leta i on još nije hteo da razgovara o produžetku saradnje. Reprezentativci Velsa zato su već po povratku u Kardif prišli bivšem menadžeru Fulama u želji da ga nagovore da produži ugovor.

Izvršni direktor Saveza Džonatan Ford takođe želi da razgovara sa Kolmanom o novom ugovoru i to pre prijateljskih mečeva u novembru.

Velšani su sa aktuelnim selektorom prošle godine ostvarili najveći uspeh u istoriji kada su ušli u polufinale Evropskog prvenstva, a u duelu sa Irskom u ponedeljak okončali su niz od 10 mečeva bez poraza.

Problem za vladajuće telo velškog fudbala bi mogla da bude činjenica da Kolmana žele neki premijerligaški timovi poput Vest Hema, kao i što se iz njegove izjave da je već šest godina na istoj klupi naslućuje da se zasitio Bejla i ekipe.