BiH pobedom zaključila kvalifikacije

FIFA World Cup 10. okt 201722:46 > 22:50
Podeli:
Getty Image

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Estoniju rezultatom 2:1, u poslednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji u okviru grupe H.

Tokom prvog poluvremena reprezentativci BiH su imali dve trećine vremena loptu u svom posedu, ali nisu stvorili nijednu priliku, dok su Estonci imali dva pokušaja u okvir gola.

Ipak, pravih prilika nije bilo.

Mehmed Baždarevi se odlučio da Edin Džeko ne počne utakmicu, kao i dva igrača koji su obeležili meč protiv Belgije – Edin Višća i Haris Duljević.

Četiri minuta po povratku na teren reprezentativci BiH su došli do prednosti golom Izeta Hajrovića. Nakon prekida na njihovoj polovini Begović je sigurno uhvatio loptu, ispucao je ka svom napadaču koji je nakon očajne intervencije poslednje linije Estonije rutinski zakucao u gol.

Petnaest minuta pred kraj meča Antonov je doneo izjednačenje Estoniji, šutem sa dvadesetak metara od gola Begovića.

Konačan rezultat postavio je Izet Hajrović svojim drugim golom u 84. minutu.

„Zmajevi“ su na kraju trećeplasirani u grupi i ostaju bez odlaska na Svetsko prvenstvo, a verovatno je svima u Bosni i Hercegovini i dalje u glavi utakmica protiv Kipra kada su primili tri gola za 13 minuta, izgubili dobijenu utakmicu a ispostavilo se i vizu za Rusiju.