I Putin učestvuje na žrebu

FIFA World Cup 30. nov. 201714:56 > 15:03
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Predsednik Rusije Vladimir Putin u petak 1. decembra učestvovaće u finalnom žrebu grupa za Svetsko prvenstvo 2018. godine, saopštila je pres služba Kremlja.

Ovom događaju prisustvovaće više od 1.300 zvanica, uključujući i 30 od 32 selektora učesnika šampionata sveta. Posle žreba će biti odrežen i kalendar uvodnih 48 utakmica„, piše u saopštenju.

Putin će se pre žreba sastati sa bivšim i sadašnjim zvezdama svetskog fudbala, među kojima će biti Dijego Maradona, Kafu, Fabio Kanavaro, Nikita Simonjan…

Ceremonija žreb počinje u petak u 16 časova po srednjoevropskom vremenu, a poznato je da će „zbornaja“ biti nosilac gupe A.

https://twitter.com/fifaworldcup_ru/status/931021388814737408

U četiri šešira će biti po osam reprezentacija, a Srbija je u poslednjem.

Rusija je prvi put organizator Mundijala, a mečevi će biti odigrani u 11 gradova (Moskva, Sankt Peterburg, Kaliningrad, Samara, Jekaterinburg, Volgograd, Roston na Donu, Kazanj, Nižnji Novgorod, Soči i Sarans.

Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Kako je saopštila FIFA „pomoćnici“ u žrebu će biti Loran Blan, Gordon Benks, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Dijego Maradona i Karles Pujol, dok će voditelj biti Gari Lineker uz pomoć ruske sportske novinarke Marije Komandnaje.