Lev: Nemamo razlog da budemo nervozni

FIFA World Cup 1. dec 201718:10 > 18:11
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da je zadovoljan grupom u kojoj će igrati aktuelni svetski šampioni na Mundijalu naredne godine u Rusiji.

Nemačka će igrati u grupi F sa Meksikom, Švedskom i Južnom Korejom. Odbranu titule započeće duelom sa Meksikancima 17. juna, tri dana pošto Svetsko prvenstvo bude otvoreno duelom Rusije i Saudijske Arabije.

Iz sportske perspektive, izvukli smo zanimljivu grupu protivnika„, rekao je Lev, „Ono što želimo u grupi jeste da stvorimo osnovu za uspešnu odbranu titule„.

Lev je istakao da je sve moguće u grupnoj fazi planetarnog šampionata, ali da njegovi izabranici nemaju razlog da budu nervozni.

Znamo Meksiko sa Kupa konfederacija, a Švedsku jer igra u Evropi. Južna Koreja je relativno nepoznata nama, ali se radujem grupi. Kada je žreb ovakav, sve je moguće. Kakva god da je grupa, moramo da prođemo dalje. Generalno sam opušten, zaista nemamo razlog da budemo nervozni„, naglasio je Lev.

Nemci će sa Meksikom igrati na „Lužnjiki“ stadionu u Moskvi, druga utakmica čeka ih šest dana kasnije u Sočiju sa Švedskom, a za kraj susret sa Korejom 27. juna u Kazanju.