"Švajcarska ima šansu, radujem se da upoznam Rusiju"

FIFA World Cup 1. dec 201722:12 > 22:28
Podeli:
Getty Image/Maja Hitij

Reprezentacija Švajcarske igraće svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Brazila 17. juna sledeće godine, a preostali protivnici u grupi E biće joj Srbija i Kostarika. Mnogi u švajcarskom timu zadovoljni su žrebom, iako grupu smatraju teškom.

Mlada nada švajcarskog fudbala i defanzivni vezni Borusije iz Menhengladbaha Denis Zakarija ističe da je atmosfera u nacionalnom timu odlična.

Brazil je, naravno, favorit u našoj grupi, ali sve drugo je otvoreno. Švajcarska ima šansu, to je sigurno. Mi već godinama odlično sarađujemo u reprezentaciji. U jakoj grupi smo, ali tim bolje. Igrati na Svetskom prvenstvu je san svih naših igrača. Radujem se šampionatu, ali i tome da upoznam Rusiju”, istakao je 21-godišnji Zakarija.

Njegov saigrač iz reprezentacije i momak koji igra na istoj poziciji je iskusni Želson Fernandeš, koji za nacionalni tim te zemlje igra punih 10 godina. On smatra da je grupa E teška, ali ta činjenica ne umanjuje njegovu radost i entuzijazam.

Igrati prvi meč protiv Brazila, to je moj san od detinjstva. Objektivno gledano, ovo je jako teška grupa. Kostarika je 2014. godine došla do četvrtfinala, a Srbija ima izuzetan individualni kvalitet. Biće nam teško, ali nemamo šta da izgubimo. Daćemo sve od sebe da izdržimo ovaj izazov”, istakao je Fernandeš.

Švajcarski mediji su konstatovali da Srbija ima tim sastavljen od mladih i talentovanih igrača, ali nisu potcenili ni Kostariku koja je ostvarila zapažen rezultat na prošlom Svetskom prvenstvu, odigranom 2014. u Brazilu. 

Švajcarska će se sa reprezentacijom Brazila sastati 17. juna, dok će snage sa Srbijom odmeriti pet dana kasnije – 22. juna, a meč sa Kostarikom očekuje je 27. istog meseca.