Bilić među kandidatima za selektora Australije

FIFA World Cup 16. jan 20183:24 > 3:26
Podeli:
Nigel Roddis, Getty Images Sport

Sredinom februara Sokerosi će dobiti novog selektora, najavljeno je iz Fudbalskog saveze Australije.

Kako je najavljeno iz Fudbalskog saveze Australije, u toku je završni deo procesa izbora novog selektora, a ono što seledi su razgovori sa kandidatima sa „skraćenog“ spiska potencijalnih kandidata.

Nije zvanično saopšteno sa kojim će trenerima razgovarati čelni ljudi FS Australije, ali tamošnji mediji kao najozbiljnije kandidate navode Grejema Arnolda, Masela Bijelsu, Slaven Bilića i Berta van Marvika.

„Tokom ovog procesa, sveli smo spisak na nekoliko imena i uskoro ćemo početi sa zvaničnim razgovorima. Jasno je da tražimo nekoga ko će moći reprezentaciju da predvodi na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali takođe želimo da to bude neko ko će moći da vodi Sokerose i u budućnosti što uključuje i Azijski kup sledeće godine na kome branimo titulu“, najavio je Dejvid Galop iz FS Australije.

FS Australije se oglasio nakon glasnih kritika u tamošnjim medijima kako savez plaća konsultante koji mu pomažu oko izbora selektora. Robi Slejter, novinar Foks Sporta Australija bio je najoštriji:

„Treba nam jedan trener i treba nam odmah. Zapravo, trebao nam je još pre mesec dana. Čujem, a voleo bih potvrdu ili demanti, da savez plaća konsultante koji bi trenalo da nam kažu koga da dovedemo. Zašto? Kako oni znaju šta nama treba? Zar nemamo tehničkog direktora Erika Abramsa? Valjda je to njegov posao?“, rekao je Slejter.

Australija nema selektora još od novembra prošle godine, a u Rusiji će se takmičiti u Grupi C sa Francuskom, Peruom i Danskom.